bfno
[ Beroeps Federatie van Natuursport Ondernemingen ]

Welkom op de website van de beroepsfederatie van de werkgevers in de outdoorsector.

Wat stelt deze voor in België en op Europees vlak ? Bekijk hier de presentatie en lees  de tekst m.b.t. de identiteit van de sector.

Het gebruik van het woord 'Natuursport' in de naam van de federatie is bij haar oprichting in 1989 ontstaan. Voor een actuele omschrijving van haar actieterrein volgt de BFNO de definitie in voormelde tekst.

EC-OE onderzoek m.b.t. programmaveiligheid in de sector.
BFNO was mee de drijvende kracht achter dit onderzoek, dat in opdracht van de Europese Commissie werd uitgevoerd. Het finale rapport 'Non-regulatory measures related to the safety of outdoor leisure activities in the EU' kan u hier raadplegen.

Europees onderzoek i.v.m. de professionalisering en mobiliteit van werknemers in de outdoor sector.
De BFNO (en de overkoepelende EC-OE) participeerde in samenwerking met de Katholieke Hogeschool Leuven (KHL) in een Europees onderzoeksproject CLO2. Het eindresultaat werd in september 2010 bekendgemaakt tijdens de eindconferentie die in Leuven plaatsvond. De BFNO was samen met KHL de gastheer voor dit evenement.  U kan een samenvatting van het project downloaden via deze link.

Consument: U vindt hier informatie over het ontstaan en de gedragscode van de federatie, toelichting bij de doelstellingen en een overzicht van de aangesloten bedrijven en hun contactinformatie.

Ondernemer:  U vindt hier alle informatie met betrekking tot de dienstverlening van de BFNO, en in het bijzonder de toelichtingen met betrekking tot verzekeringen en het Begeleidingssysteem Veiligheid en Milieuzorg.

 

De BFNO maakt deel uit van de European Confederation of Outdoor Employers.

 

 

 

 

 

 

 

 laatste update: 06/12/2015